Google+ (Google Plus) bakal pengganti Facebook!

Mesti ramai masih nda tau kan apa tu Google+?

Ok, Google+ ni laman sosial terbaru buatan Google, kunun-kunun mo kasi kalah Facebook & Twitter lah ni. Kelebihan dia, lagi kemas, lagi interaktif, dan laaagi senang mo kawal privasi.

Dia banyak persamaan sama Facebook, ada profile, wallpost semua, tapi, dia bulih edit post yang sudah terpost, Istilah-istilah baru ialah macam 'Circle', 'Stream', 'Hangout' dan 'Spark'... Bagi saya lagi simple dari Facebook.. 

Circle - Kumpulan kawan, atau keluarga.
Stream - lebih kurang macam Wallpost...tapi lebih update...
Hangout - Groupchat, buli videochat ramai-ramai...
Spark - Update terkini tentang minat kamurang...

Apa-apa pun kamu check-it-out la sendiri, buat masa sekarang, google cuma invite orang-orang tertentu, kira macam tempoh percubaan la ni, tapi kamu boleh invite kawan kamu kalau kamu sudah 'terpilih'.

Lebih kemas.
Circle, kamu boleh kategorikan contact kamu.

1 comment:

Wency Elizabeth Jelson said...

bule thn jg la.. but i still love facebook.. ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...